Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rakott krumpli csirkével és cukkinival
2014.03.20

 rakott-krumpli-csirkevel-011.jpg

Hozzávalók 4 főre 10-12 db közepes burgonya, 40 dkg csirkemellfilé, 2 db cukkini, 1 fej lilahagyma, 1 nagy pohár tejföl, 2 db tojás, 2 kk mustár, 10 dkg reszelt sajt, kevés olaj, 2 dkg vaj, só, bors

Elkészítés A burgonyákat héjukban megfőzzük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, felkarikázzuk. Amíg a burgonya fő, a csirkemellet apró csíkokra vágjuk, a hagymát meghámozzuk és felcsíkozzuk, a cukkinikat félkörökre daraboljuk.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát kevés sóval megpároljuk, hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, lefedjük és 15 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit is, és lefedve tovább pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást, mustárt, reszelt sajtot sóval és borssal fűszerezve összedolgozzuk.

Egy hőálló tepsit kivajazunk, egy réteg burgonyakarikát leterítünk, rásimítunk egy sor csirkeragut, meglocsoljuk bőségesen a tejfölös krémmel, folytatjuk tovább burgonyával, raguval, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetjére tejfölös krém kerüljön. Ízlés szerint még szórhatunk rá reszelt sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.