Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Rakott krumpli, másképp
2017.03.23

rakott-krumpli-maskepp.jpg

Hozzávalók 4 személyre

60-70 dkg krumpli

6 db jó minőségű virsli

6 db kemény tojás

1 fej vöröshagyma

kevés olaj

3 dl húsleves

1 ek liszt

vaj a tepsi kikenéséhez

só, bors, majoránna

Elkészítés A héjukban megfőzött burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk. A virsliket felkarikázzuk, a főtt tojásokat meghámozzuk, felkarikázzuk.

A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, borsozzuk, zsemleszínűre pirítjuk és felengedjük a húslevessel, folytonos kevergetés mellett felforraljuk, besűrítjük, majoránnával ízesítjük.

Egy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezve elterítjük benne a krumpli felét, rá a virslikarikákat, majd a tojáskarikákat, meglocsoljuk a szósz felével. A tetejére terítjük a maradék krumplit és meglocsoljuk a maradék szósszal.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a hagymaszószos rakott krumplit kb. 40 perc alatt összesütjük. Forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.