Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
60-70 dkg krumpli
6 db jó minőségű virsli
6 db kemény tojás
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
3 dl húsleves
1 ek liszt
vaj a tepsi kikenéséhez
só, bors, majoránna
Elkészítés A héjukban megfőzött burgonyákat meghámozzuk, felkarikázzuk. A virsliket felkarikázzuk, a főtt tojásokat meghámozzuk, felkarikázzuk.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, borsozzuk, zsemleszínűre pirítjuk és felengedjük a húslevessel, folytonos kevergetés mellett felforraljuk, besűrítjük, majoránnával ízesítjük.
Egy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezve elterítjük benne a krumpli felét, rá a virslikarikákat, majd a tojáskarikákat, meglocsoljuk a szósz felével. A tetejére terítjük a maradék krumplit és meglocsoljuk a maradék szósszal.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a hagymaszószos rakott krumplit kb. 40 perc alatt összesütjük. Forrón tálaljuk.