Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy 18 cm-es, kapcsos tortaformához
4 tojás
200 g cukor
65 g liszt
65 g kókuszreszelék
1 cs főzni való vaníliapuding-por
3 dl tej
165 g vaj vagy margarin
Raffaello csokoládék és kókuszreszelék a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és amikor majdnem kész, hozzáadunk 65 g cukrot. A lisztet és a kókuszreszeléket óvatosan a habmasszába forgatjuk, majd kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A tojások sárgáját, a pudingport, 65 g cukrot és a tej egyharmadát összekeverjük, majd 2 dl forrásban lévő tejben sűrűre főzzük. Közben a vajat a maradék cukorral habosra keverjük. A már kihűlt pudingot kanalanként hozzádolgozzuk.
Végül beborítjuk a már ugyancsak kihűlt tésztát a krémmel. Kókuszreszelékkel és félbe vágott Raffaellókkal díszítjük, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
Levin mondja Ezt a tortát nem én készítettem, Kati barátnőm sütötte, de szívesen megosztja a receptet. A torta (sajnos) olyan jól sikerült, hogy nem tudtam megkóstolni, muszáj lesz egy újat sütni!