Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Raffaello-szelet
2016.06.04

kepkivagas.jpg

Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez

2 db tojás

1 bögre tej (3 dl)

2 bögre rétesliszt

1/2 bögre olvasztott vaj

1/2 bögre porcukor

1 csomag sütőpor

A tetejére

1/2 bögre porcukor

1/2 bögre kókuszreszelék

A megsült forró tészta tetejére

1 bögre tejszín

kevés porcukor

kókuszreszelék

Elkészítés

Az egész tojásokat felverjük, elkavarjuk 1/2 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.

A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a másik 1/2 bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A megsült forró sütire a tejszínt rálocsoljuk (a tészta magába fogja szívni).

Megszórjuk porcukorral, kókuszreszelékkel, végül, ha kihűlt, felkockázzuk.

Tipp Ízlés szerint valamivel kevesebb cukorral is készíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.