Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Quiche Lorraine csirkével és paprikával
2013.01.04

taban-0101.jpg Hozzávalók 20 dkg vajastészta (mirelit), 1 db csirkemell filézve, 1 ek mustár, 2 dl tejszín, 1 mk só, 1 csipet őrölt feketebors, 1-1 csipet őrölt majoránna és szerecsendió, 3 tojás, 10 dkg reszelt sajt  (lehet többféle is), 3 db kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld), 1 db vöröshagyma

Elkészítés Nagyméretű, hullámos oldalú tortaformát kivajazunk és kibélelünk a felolvasztott vajastésztával úgy, hogy az oldalát is bevonjuk. Az esetleg kilógó tésztát késsel vágjuk le, hogy a lepény szép  legyen. Forró sütőbe tesszük és kb. 10 percig elősütjük, nehogy a tészta nyers maradjon.

A csirkemellet apró darabokra vágjuk, mustárral, olajjal és majoránnával befűszerezzük és 1-2 órán keresztül pácoljuk. A paprikákat fellkockázzuk, félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk és  olajon egy  serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat, sóval, borssal fűszerezve megsütjük. Kivesszük a zsiradékból és kissé kihűlve a tésztára rendezzük. A visszamaradt olajon a csirkemellkockákat kb. 20 perc alatt puhára sütjük, sózzuk, borsozzuk, és a paprikák tetjére rendezzük.  A tejszínt összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverjük a reszelt sajtokat és a masszát óvatosan beleöntjük a paprikával és csirkemelllel megrakott tésztába. 170 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.