Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 csomag vajas tészta, 3 db kis cukkini, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt tokhal, 6 db olajban eltett szárított paradicsom, 2 dl főzőtejszín, 8-10 dkg reszelt sajt, 3 db tojás, kevés olaj, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, szerecsendió és vaj a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés A cukkiniket alaposan megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk, majd hűlni hagyjuk. Ekkor belekeverjük a feldarabolt paradicsomokat, a bőréről lefejtett, felcsíkozott tokhalat és felhasználásig félretesszük.
Egy nagyméretű, hullámos oldalú tortaformát kivajazunk és kibéleljük a felolvasztott vajastésztával úgy, hogy az oldalát is bevonjuk. Az esetleg kilógó részeket késsel levágjuk, hogy a lepény szép legyen. Villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük és kb. 10 percig elősütjük, nehogy a tészta nyers maradjon. Ekkor beleterítjük a párolt zöldségeket.
A tejszínt összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverjük a reszelt sajtot is, és ezt a masszát egyenletesen a torta tetejére terítjük. Lassú tűzön kb. 45 percig sütjük.
Tipp Forrón tálaljuk, tortacikkekre vágva (de langyosan is finom). A vajas tésztát helyettesíthetjük leveles tésztával is.