Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell szeletekre vágva, 15 dkg natúr gesztenyemassza, 2 egész tojás, 3 ek olaj, 2 dl tejföl, késhegynyi reszelt szerecsendió, só, bors
Elkészítés A pulykamell szeleteket vékonyra kiverjük, egy nagyobb serpenyőben forró olajban hirtelen kisütjük, ezután sózzuk és borsozzuk. A tejfölt rálocsoljuk és fedő alatt puhára pároljuk, zsírjára sütjük. Ezután a szeleteket szorosan egymás mellé, tűzálló tálba fektetjük. A gesztenyemasszát összekeverjük a tojások sárgájával, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük. Az így elkészített habos krémet a pulykaszeletekre halmozzuk ésaz egészet 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Burgonyapüré és párolt vajas zöldségek illenek hozzá.