Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pulykamell gesztenyehabbal
2011.12.04

pulykamell-gesztenyehabbal.jpgHozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell szeletekre vágva, 15 dkg natúr gesztenyemassza, 2 egész tojás, 3  ek olaj, 2 dl tejföl, késhegynyi reszelt szerecsendió, só, bors

Elkészítés A pulykamell szeleteket vékonyra kiverjük, egy nagyobb serpenyőben forró olajban hirtelen kisütjük, ezután sózzuk és borsozzuk. A tejfölt rálocsoljuk és fedő alatt puhára pároljuk, zsírjára sütjük.pulyka-gesztenyehabbal-003.jpg  Ezután a szeleteket szorosan egymás mellé, tűzálló tálba fektetjük. A gesztenyemasszát összekeverjük a tojások sárgájával, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyemasszához keverjük. Az így elkészített habos krémet a pulykaszeletekre halmozzuk ésaz egészet 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp Burgonyapüré és párolt vajas zöldségek illenek hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.