Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 liter víz
35 dkg kukoricaliszt
1 ek rétesliszt
só
2 ek olaj (vagy 3 dkg zsír)
Elkészítés
A vizet só hozzáadásával, nagy fazékban felforraljuk. Apránként beleszórjuk a lisztet, közben habverővel folyamatosan kevergetjük. Ha az összes lisztet beletettük, még 10-15 percig főzzük tovább, állandóan kevergetve-nyomkodva. végül belekeverjük a réteslisztet is, amellyel pár percen át még tovább főzzük-kevergetjük. Ezután hagyjuk kissé hűlni, majd többféleképpen is formázhatjuk.
Olajos-zsíros kanállal tálba szaggathatjuk és köretként így kínálhatjuk.
Gyúródeszkán kinyújthatjuk, szeletelhetjük vagy tetszés szerint formákat vághatunk ki belőle süteményszaggatóval.
Olajos kézzel golyókat formázhatunk belőle és zöldfűszerbe hempergethetjük.
Tipp Köretként bármilyen szaftos ételhez, húshoz, raguhoz remek lehet. Kínálhatjuk sült szalonnával, sült hagymával is. Zsiradékkal kikent, hőálló edénybe is rakhatjuk, túróval-tejföllel megsüthetjük.Nagyon kiadós, laktató étel.