Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pudingos eperbomba
2012.05.28

dsc07590-copy.jpgHozzávalók 4 adaghoz 1 cs vaníliás pudingpor, 4 dl + 1 dl tej, 3 ek cukor, 20 szem eper, kész piskótalap

Elkészítés Néhány kanálnyi hideg tejjel simára keverjük a pudingport és a cukrot. Felforraljuk a tejet, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pudingporos masszát. Vissztesszük a tűzre és folytonosan kevergetve összeforraljuk.

Négy kis tálkát/formát hideg vízzel kiöblítünk, majd félig töltjük pudinggal. Ezután darabolt epret teszünk bele, majd ismét pudingot.

A kész piskótalapból négy akkora kört vágunk, ami éppen lefedi a pudingos edénykéket (ugyanolyan forma segíségével a legegyszerűbb, amilyenben a desszertet elkészítettük). A piskótatallérok  mindkét oldalát kissé meglocsoljuk a maradék tejjel - úgy, hogy ne legyenek szárazak, de ne is ázzanak szét -, majd egyet-egyet rányomkodunk a gyümölcsös pudingok tetejére.

Végül hűtőbe tesszük a desszertet, és legalább 1-2 órán át dermesztjük. Tálalás előtt tányérra borítjuk, felezett vagy negyedelt eprekkel díszítjük.

Tipp Tejszínhabbal és egy kevés csokoládéöntettel is kínálhatjuk. Amennyiben nem akar kijönni a formából, óvatosan toljunk bele egy kést a szélén és húzzuk körbe. Ha esetleg kicsit félrecsúszik, akkor is nagyon jól mutat. Kész piskótalap helyett babapiskótával is készíthetjük, hasonló módon - csak megfelelően kell méretezni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.