Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 adaghoz 1 cs vaníliás pudingpor, 4 dl + 1 dl tej, 3 ek cukor, 20 szem eper, kész piskótalap
Elkészítés Néhány kanálnyi hideg tejjel simára keverjük a pudingport és a cukrot. Felforraljuk a tejet, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pudingporos masszát. Vissztesszük a tűzre és folytonosan kevergetve összeforraljuk.
Négy kis tálkát/formát hideg vízzel kiöblítünk, majd félig töltjük pudinggal. Ezután darabolt epret teszünk bele, majd ismét pudingot.
A kész piskótalapból négy akkora kört vágunk, ami éppen lefedi a pudingos edénykéket (ugyanolyan forma segíségével a legegyszerűbb, amilyenben a desszertet elkészítettük). A piskótatallérok mindkét oldalát kissé meglocsoljuk a maradék tejjel - úgy, hogy ne legyenek szárazak, de ne is ázzanak szét -, majd egyet-egyet rányomkodunk a gyümölcsös pudingok tetejére.
Végül hűtőbe tesszük a desszertet, és legalább 1-2 órán át dermesztjük. Tálalás előtt tányérra borítjuk, felezett vagy negyedelt eprekkel díszítjük.
Tipp Tejszínhabbal és egy kevés csokoládéöntettel is kínálhatjuk. Amennyiben nem akar kijönni a formából, óvatosan toljunk bele egy kést a szélén és húzzuk körbe. Ha esetleg kicsit félrecsúszik, akkor is nagyon jól mutat. Kész piskótalap helyett babapiskótával is készíthetjük, hasonló módon - csak megfelelően kell méretezni.