Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 20 dkg főtt marhahús (pl. ami húslevesből megmaradt), 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 5-6 ek paradicsomszósz (dobozos konzerv), 2 kk provance-i fűszerkeverék, 2 gerezd fokhagyma, só és bors ízlés szerint, 10 dkg vékonyra szeletelt sajt, kenyérszeletek, a díszítéshez friss bazsalikom és petrezselyemzöld
Elkészítés A húst ledaráljuk, félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk és egy serpenyőben olajon, kevés sóval megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, kicsit átforgatjuk. Beletesszük a fűszerkeveréket, a paradicsomszószt, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és 10 perc alatt összepároljuk, majd kissé kihűtjük.
A kenyérszeleteket gazdagon megkenjük a provance-i húskrémmel, a sajtszeleteket vékonyan felcsíkozzuk és keresztben a kenyerekre fektetjük. A sajtcsíkokat egymástól 1-1 cm távolságra rendezzük el.
Az így elkészített szendvicseket sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Friss fűszerlevelekkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.