Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
4 szelet tarja (kb. 40 dkg)
rozmaringos olívaolaj
dijoni mustár
Provance-i fűszerkeverék
só
fehérbor
a körítéshez:
2 db kis cukkini
fehér bors
kakukkfű
parmezán
olívaolaj
só
Elkészítés A tarjaszeleteket lemossuk, szárazra töröljük, fólia alatt gyengén kiverjük, mindkét oldalukat megkenjük az olajos-mustáros-fűszeres páccal, és a húst néhány órán át letakarva, a hűtőben érleljük. Sütés előtt félórával sózzuk meg.
A szeletek mindkét felét rozmaringos olajban megkapatjuk, majd fél deciliter
fehérborral felöntjük és lefedve pároljuk. Amikor a hús puha, a szeleteket fedő nélkül pirosra sütjük.
A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. Egy grillserpenyő alját vékonyan beolajozzuk, a fehér borssal meghintett cukkiniszeleteket enyhén megpirítjuk, majd amikor a szeleteket megfordítjuk, kakukkfűvel megszórjuk. A mindkét oldalon megpirított cukkini- darabokat egy előmelegített tálra, a hús köré terítjük, enyhén sózva, parmezánnal megszórva kínáljuk.