Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Provance-i csirkemell édesköménnyel, Dobitól
2016.02.07

img_0020.jpg

Hozzávalók 2 főre

1 db csirkemell
2 db édeskömény
1 fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
4 szelet füstölt bacon

bors
Provance-i fűszerkeverék
rozmaringos olaj
1 dl fehérbor

Elkészítés A csirkemellet megmossuk, szárazra itatjuk, két fél darabra választjuk szét, majd lapjában is kettévágjuk, és sóval, borssal, Provance-i fűszerkeverékkel, rozmaringos olajjal bepácoljuk. Amíg a csirke a pácban áll (kb. félórán át), megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt. A hagymát és az édesköményt cikkekre vágjuk. Az édeskömény torzsa részét meghagyjuk, hogy a cikkek egyben maradjanak.
A bepácolt húst a páclével együtt egy olajjal kikent sütőedénybe helyezzük, mellé halmozzuk a zöldségeket, a baconszeletekkel leterítjük, és az édeskömény zöldjét is rászórjuk. Aláöntjük a fehérbort, majd 180 fokos sütőben, lefedve kb. 20-25 percig pároljuk. Amikor megpuhult, lefedés nélkül tovább sütjük, amíg a hús egy kissé megpirul.

Tipp A párolt édeskömény önmagában elegendő körítés, krumpli vagy rizs nem szükséges mellé.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.