Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 x 20 dkg lazacszelet
só
rozmaring
kakukkfű
olívaolaj
1/2 citrom leve
fél marék dióbél
10 dkg vaj
Elkészítés
A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel alaposan beszórjuk, és legalább egy órán át pihentetjük.
Amíg a hal a pácban várakozik, a dióbelet durvára törjük, és száraz serpenyőben megpörköljük, majd félretesszük.
Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a citromlét hozzáadjuk. A befűszerezett halszeleteket - először bőr nélküli oldalukon, majd a megfordítva - a citromos vajban 5-5 percig sütjük.
A halat a pörkölt dióval meghintve, citromkarikákkal kínáljuk.