Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 fél filézett pecsenye kacsamell, só, bors, 2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés A fokhagymákat kicsit összenyomjuk és az olívához adjuk. A kacsamellek bőrét éles késsel néhány helyen bevagdossuk, minkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, végül bedörzsöljük a fokhagymás olajjal. Lezárható tálban, a fokhagyma gerezdekkel együtt 1 napon keresztül hűtőben tartjuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk és a kacsamelleket bőrükkel lefelé hirtelen megpirítjuk, majd a másik oldalukat is átsütjük. Ezután a hőt csökkentjük, az edényt lefedjük és kb. 1 óra alatt puhára pároljuk a kacsamelleket. A végén még pirosra pirítjuk és 5-10 perc pihentetés után, salátával körítve tálaljuk.
Tipp A kacsamell bőréből kisült ízletes zsírt később főzéshez felhasználhatjuk, például főtt burgonyára locsolhatjuk, vagy csirkét süthetünk rajta.
Megsütöttem a kacsamellet, isteni lett. (Még Marci fiam is lelkesedett, pedig ő kacsacombot preferálja (még Márton-napon is)) A pároláshoz fehérbort használtam, ami igazi ünnepi illatot kölcsönzött neki.
Nagyon örülünk, hogy finomra sikerült :-)) További jó válogatást az oldalon!
kacsa-ügy
(Novák Ibolya, 2012.10.07 16:29)