Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pompás kacsamell
2012.05.21

img_9847.jpgHozzávalók 4 főre 4 fél filézett pecsenye kacsamell, só, bors,  2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés A fokhagymákat kicsit összenyomjuk és az olívához adjuk. A kacsamellek bőrét éles késsel néhány helyen bevagdossuk, minkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, végül bedörzsöljük a fokhagymás olajjal. Lezárható tálban, a fokhagyma gerezdekkel együtt 1 napon keresztül hűtőben tartjuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk és a kacsamelleket bőrükkel lefelé hirtelen megpirítjuk, majd a másik oldalukat is átsütjük. Ezután a hőt csökkentjük, az edényt lefedjük és kb. 1 óra alatt puhára pároljuk a kacsamelleket. A végén még pirosra pirítjuk és 5-10 perc pihentetés után, salátával körítve tálaljuk.

Tipp A kacsamell bőréből kisült ízletes zsírt később főzéshez felhasználhatjuk, például főtt burgonyára locsolhatjuk, vagy csirkét süthetünk rajta.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kacsa-ügy

(Novák Ibolya, 2012.10.07 16:29)

Megsütöttem a kacsamellet, isteni lett. (Még Marci fiam is lelkesedett, pedig ő kacsacombot preferálja (még Márton-napon is)) A pároláshoz fehérbort használtam, ami igazi ünnepi illatot kölcsönzött neki.

Re: kacsa-ügy

(Macska, 2012.10.07 16:47)

Nagyon örülünk, hogy finomra sikerült :-)) További jó válogatást az oldalon!