Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
20 dkg tehéntúró
20 dkg margarin
20 dkg liszt
1 ek tejföl
2 kk só
1 tojás és reszelt sajt a tetejére
Elkészítés Az alapanyagokból könnyen formázható tésztát gyúrunk, tejföllel és liszttel változtathatunk az állagán, hogy se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Fóliába csomagoljuk, és néhány órára hűtőbe tesszük.
A tésztából hosszú, kisujjnyi vastag hengert formázunk, és kb. 20 cm hosszú darabokra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Egy sütőlapot beterítünk sütőpapírral, és azon kezdjük a munkát. A torta közepére egy nagyobb csiga kerül, köré pedig dupla csigákat tekerünk oly módon, hogy az egyik oldaluk kisebb átmérőjű legyen, majd ezzel a felükkel fognak csatlakozni a középső csigához. (Lásd a fotón)
Amikor a csigaformákkal körberaktuk a középső csigát, mindegyik tetejéhez egy kis gombócot illesztünk, a találkozások mélyedéseibe pedig egy kb. 2 centis darabot illesztünk.
Az elkészült tortát megkenjük felvert tojással,megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, és kb. 25 perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Tipp Szép ajándék, ha vendégségbe megyünk, vagy akár asztali dísz is lehet.