Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Platós hamburger Japánból, Levintől
2016.06.27

hamburger-japan-modra.jpg

Hozzávalók a hamburgerzsemléhez
400 g liszt
20 g friss élesztő
3 csapott evőkanál cukor
1 kávéskanál só
25 g vaj
1 tojás
1 dl meleg tej
1 dl meleg víz

Elkészítés
Cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet és a sót összekeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, az olvasztott vajat, a sót és a vizet. Lágy tésztává dagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Újra összegyúrjuk, egyforma darabokra osztjuk és kis zsemléket formázunk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezen letakarva újabb fél óráig kelesztjük őket.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, majd aranybarnára sütjük a hamburgerzsemléket.

Hozzávalók a Japán-ihletésű szószhoz
1 nagy fej hagyma
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 dl víz
ketchup
szójaszósz
mustár
só, bors, chili
cukor
petrezselyem
1 kis paradicsom
olaj

Elkészítés
A hagymát nagyon apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A felét félretesszük a húspogácsához.

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és sötétebb színű rántást készítünk. Hozzáadjuk a vizet és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint ketchuppal, szójaszósszal, pici mustárral, sóval, borssal, chilivel, csipet cukorral, petrezselyemmel ízesítjük, néhány percig forraljuk.

A legvégén a finomra vágott paradicsomot is a szószba keverjük.

Hozzávalók a húspogácsához
300 g darált marhahús
dinsztelt hagyma (amit félretettünk a szósznál)
1 tojás
1 teáskanál mustár
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
őrölt gyömbér
reszelt szerecsendió
őrölt kömény
vaj és olaj a sütéshez

Elkészítés
A hozzávalókat összedolgozzuk, nyolc kisebb pogácsává formázzuk, és kevés vaj-olaj keveréken szaftosra grillezzük.

További hozzávalók
reszelt sajt
jégsaláta
ecetes uborka
majonéz
szójaszósz

Összeállítás
A hamburgerzsemléket félbevágjuk, serpenyőben picit megpirítjuk. Az alsó felüket meglocsoljuk szójaszósszal. Erre jégsaláta kerül, majd a hamburger, reszelt sajt, egy adag szósz, ecetes uborka, végül majonéz.

Tipp Burgonyachipsszel kínáljuk.

Levin mondja Ha véletlenül Japánban járunk, azon belül is Kijusú szigetén, Saga prefektúrában és épp Karatsu felé vesszük az irányt, feltétlen álljunk meg az út menti hamburgeresnél.

Cím nincs, egy parkolóban ácsorog, és amolyan helyi Üvegtigrisként, platós autóról kínálja a világ legfinomabb hamburgerét. Becsszó! Mind a négyen, akik kóstoltuk, erre esküszünk!

Oishii!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.