Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pisztrángfilé, almás krumplipürével
2016.02.22

krumplipure-almaval.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 szelet füstölt pisztrángfilé (bevásárlóközpontokban előhűtve kapható)

4 ek  zsemlemorzsa

kevés olaj

A burgonyapüréhez

5-6 db burgonya

1 db birsalma

1 db alma

2 ek cukor

1/2 citrom leve

3 ek mascarpone

1,5 dl tej

só, őrölt szerecsendió

Elkészítés A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen összetörjük, a tejjel, mascarponéval habosra keverjük, melegen tartjuk.

Amíg a krumpli  fő, az almát, birsalmát felkockázzuk (magház nélkül) és kevés vízben feltesszük főni, cukorral, citromlével ízesítjük, Amikor megpuhultak leszűrjük, és a burgonyapüréhez keverjük, szerecsendiót reszelünk bele és melegen tartjuk.

A pisztrángfilék mindkét oldalát morzsával megszórjuk, egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a halszeleteket hirtelen megpirítjuk rajta.

Tipp A kisült halszeleteket óvatosan tányérokra szedjük, melléjük halmozzuk az almás krumplipürét, megszórjuk friss snidlinggel, vagy petrezselyemzölddel és azonnal fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.