Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet füstölt pisztrángfilé (bevásárlóközpontokban előhűtve kapható)
4 ek zsemlemorzsa
kevés olaj
A burgonyapüréhez
5-6 db burgonya
1 db birsalma
1 db alma
2 ek cukor
1/2 citrom leve
3 ek mascarpone
1,5 dl tej
só, őrölt szerecsendió
Elkészítés A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még melegen összetörjük, a tejjel, mascarponéval habosra keverjük, melegen tartjuk.
Amíg a krumpli fő, az almát, birsalmát felkockázzuk (magház nélkül) és kevés vízben feltesszük főni, cukorral, citromlével ízesítjük, Amikor megpuhultak leszűrjük, és a burgonyapüréhez keverjük, szerecsendiót reszelünk bele és melegen tartjuk.
A pisztrángfilék mindkét oldalát morzsával megszórjuk, egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a halszeleteket hirtelen megpirítjuk rajta.
Tipp A kisült halszeleteket óvatosan tányérokra szedjük, melléjük halmozzuk az almás krumplipürét, megszórjuk friss snidlinggel, vagy petrezselyemzölddel és azonnal fogyasztjuk.