Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pisztráng, édesburgonyával megrakva
2016.03.20

pisztrang-edesburgonyaval-megrakva.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 csomag füstölt pisztrángfilé (bevásárlóközpontokban kapható)

kb. 4 ek zsemlemorzsa

kevés olaj a sütéshez

2 db nagyobb édesburgonya

1 csokor újhagyma, az egészséges, friss zöldjével együtt

1 citrom leve

só, bors

kevés olaj a pároláshoz

Elkészítés Az édesburgonyát meghámozzuk és a hámozó segítségével hosszú, lapos, vékony csíkokra szeljük, hogy olyan legyen, mint a széles metélt. Egy serpenyőben olajat hevítünk, az édesburgonya-csíkokat rövid idő alatt (kb. 6-8 perc elég) megpároljuk rajta, sóval, borssal fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk, finoman összeforgatjuk, hogy a csíkok egyben maradjanak, és melegen tartjuk.

A pisztrángfilék mindkét oldalát megszórjuk zsemlemorzsával, egy serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütjük, megpirítjuk, majd adagonként tányérokra csúsztatjuk.

A halszeleteket gazdagon megrakjuk az édesburgonya-metélttel és megszórjuk a tetejüket felkarikázott újhagymával. Azonnal fogyasztjuk.

Tipp Az édesburgonyát felkockázva is süthetjük, de metéltre csíkozva különlegesebb, más jellegű, mint hagyományosan darabolva, érdemes kipróbálni. (Mellesleg hamarabb is megpárolódik!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.