Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Piskóta mandulával és kókusszal
2017.01.15

mandulas2kokuszos-piskota.jpg

Hozzávalók (kètdecis bögre a mérték)

2 bögre darált mandula

1  bögre kókuszreszelék

2 ek étkezési keményítő

1 citrom reszelt héja

1 csomag sütőpor

1 db tojás

1 cs vaníliás cukor

1/2 bögre porcukor

1 bögre tej

1/2 bögre olaj

baracklekvár az összeállításhoz

csokireszelék és kakaópor a tetejére

Elkészítés A mandulát, a kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és a keményítővel.

Egy másik tálban habosra keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot a tojással, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd ezt a masszát lazán, fakanállal összedolgozzuk a mandulás keverékkel. Ha túl folyós lenne a massza, keverjünk hozzá még egy kevés kókuszreszeléket.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és beleterítjük a tésztát. Lapos, vékony piskótát készítünk, hogy könnyebb legyen az összeállítása, nem kell vízszintesen kettéosztani a kész piskótalapot. 180 fokos sütőben kb. 13-15 perc alatt készre sütjük, ne égessük meg.

Amikor a mandulás piskótalap kihűlt, középen félbevágjuk, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. az egyik lapot lekvárral megkenjük, ráterítjük a másikat, a tetejét is lekvárral kenjük meg, majd megszórjuk csokireszelékkel és kakaóporral.

Hasábokra vágva kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.