Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 30 dkg egres, 8-10 dkg cukor, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 ek liszt, 1 cs vaníliás cukor, 1/4 liter víz, pici só
Elkészítés Az egrest megmossuk, csumáját eltávolítjuk, lábosba tesszük. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a pici sót, majd 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tejfölben simára keverjük a lisztet és a forrásban lévő gyümölcshöz keverjük. Vigyázzunk, ne legyen csomós, folyamatosan kevergessük. Összeforraljuk és azonnal tálalhatjuk.
Tipp Főtt húsokhoz és natúr sültekhez kiváló.