Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Piros köszméteszósz (egresszósz)
2012.08.20

egresszosz-006.jpgHozzávalók 4 főre 30 dkg egres, 8-10 dkg cukor, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 ek liszt, 1 cs vaníliás cukor, 1/4 liter víz, pici só

Elkészítés Az egrest megmossuk, csumáját eltávolítjuk, lábosba tesszük. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a pici sót, majd 10-15 perc alatt puhára főzzük. A tejfölben simára keverjük a lisztet és a forrásban lévő gyümölcshöz keverjük. Vigyázzunk, ne legyen csomós, folyamatosan kevergessük. Összeforraljuk és azonnal tálalhatjuk.

Tipp Főtt húsokhoz és natúr sültekhez kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.