Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db burgonya a narancsos almaszószhoz
4 nagy, vékony pulykamell-szelet 4-5 db alma
4 ek liszt 1 db narancs leve, reszelt héja
só, bors, majoránna 2 ek barna cukor
2 dkg vaj 1 dl fehérbor
2 ek olaj
a tetejére
2 ek tejföl
4-5 ek reszelt parmezán
1 db tojás
szerecsendió, só
Elkészítés A burgonyákat sós vízben héjastól megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy serpenyőben vajat és olajat melegítünk, a burgonyakarikákat hirtelen megpirítjuk rajta, egy tálra szedjük, megsózzuk és felhasználásig melegen tartjuk.
A pulykamell-szeleteket sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékon mindkét oldalukat hirtelen kisütjük, hőálló tepsibe fektetjük és egyenletesen megrakjuk a pirított burgonyakarikákkal. A felvert tojásból, tejfölből, reszelt parmezánból sűrű krémet keverünk, sózzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és a burgonyával rakott szeletekre kanalazzuk. A húsokat 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
A narancsos almaszószhoz az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk és egy lábosban a borral, cukorral, narancslével és narancshéjjal ízesítve puhára fűzzük, pépesítjük és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Tálalás A rakott hússzeleteket almaszósszal körítjük és forrón fogyasztjuk.