Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pink saláta
2015.12.15

pink-salata.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 db cékla

4 db burgonya

2 db alma

3-4 szál újhagyma (vagy 1 fej lila hagyma)

2 ek majonéz

2 ek tejföl

1 dl tejszín

1 db citrom leve

só, bors

őrölt köménymag

A díszítéshez uborka, paprika és aszalt meggy

Elkészítés A burgonyákat és a céklákat héjukban puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott (lehet hámozatlanul is), magozott, felkockázott almákat, a felkarikázott újhagymákat, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

A majonézből, tejfölből, tejszínből és citromléből mártást keverünk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az őrölt köménymaggal és a salátába keverjük. Az így elkészített pink salátát lefedjük, néhány órán át hűtőben tartjuk, hogy ízei összeérjenek.

Fogyasztás előtt a salátát egy nagy tálra halmozzuk, körberakjuk vékonyra szeletelt uborkával, paprikával és aszalt meggyel díszítjük.

Tipp Előételként önmagában fogyasztjuk, de sültekhez köretként is kínálhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.