Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db cékla
4 db burgonya
2 db alma
3-4 szál újhagyma (vagy 1 fej lila hagyma)
2 ek majonéz
2 ek tejföl
1 dl tejszín
1 db citrom leve
só, bors
őrölt köménymag
A díszítéshez uborka, paprika és aszalt meggy
Elkészítés A burgonyákat és a céklákat héjukban puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott (lehet hámozatlanul is), magozott, felkockázott almákat, a felkarikázott újhagymákat, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
A majonézből, tejfölből, tejszínből és citromléből mártást keverünk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az őrölt köménymaggal és a salátába keverjük. Az így elkészített pink salátát lefedjük, néhány órán át hűtőben tartjuk, hogy ízei összeérjenek.
Fogyasztás előtt a salátát egy nagy tálra halmozzuk, körberakjuk vékonyra szeletelt uborkával, paprikával és aszalt meggyel díszítjük.
Tipp Előételként önmagában fogyasztjuk, de sültekhez köretként is kínálhatjuk.