Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
4 db alma
1 dl fehér bor
1 ek olaj
2 ek cukor
1 dl tejszín
1 kk mustár
1 citrom leve
kevés mediterrán fűszerkeverék
só, bors
Elkészítés Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot és pár perc alatt karamellizáljuk, hozzákeverjük az almadarabokat, felöntjük borral, fűszerezzük sóval, borssal, a mediterrán fűszerkeverékkel és fedő alatt puhára pároljuk. A fedőt levesszúk és kissé elfőzzük a levét. Botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a tejszínt, citromlevet, mustárt, egy perc alatt összefőzzük.
Tipp Melegen kínáljuk sültek mellé.