Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pikáns almaszósz
2015.12.19

pikans-almaszosz-kicsi.jpg

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma

4 db alma

1 dl fehér bor

1 ek olaj

2 ek cukor

1 dl tejszín

1 kk mustár

1 citrom leve

kevés mediterrán fűszerkeverék

só, bors

Elkészítés Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot és pár perc alatt karamellizáljuk, hozzákeverjük az almadarabokat, felöntjük borral, fűszerezzük sóval, borssal, a mediterrán fűszerkeverékkel és fedő alatt puhára pároljuk. A fedőt levesszúk és kissé elfőzzük a levét. Botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a tejszínt, citromlevet, mustárt, egy perc alatt összefőzzük.

Tipp Melegen kínáljuk sültek mellé.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.