Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 40 dkg penne tészta, 50 dkg csirkemell, 1 db vöröshagyma, 3 db érett paradicsom, 1 kis doboz kukoricakonzerv, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 3 nagyobb gerezd fokhagyma, bazsalikom, oregánó, só, bors, őrölt chili, olívaolaj, 10 dkg reszelni való sajt, 5 szelet bacon szalonna
Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és ujjnyi csíkokra vágjuk, borsot és oregánót szórunk rá. A fokhagymát igen vékonyra szeleteljük, majd a fokhagymás tejjel a csirkehúst felöntjük, hogy a húsdarabokat a tej ellepje. A csirkét 2-3 órán át a tejben pácoljuk. A húst csak sütés előtt fél órával sózzuk meg. A csirkét ezután hirtelen kisütjük, majd félretesszük.
A raguhoz a hagymát vékony karikákra vágjuk, az olívaolajon megfuttatjuk. A paradicsomok héját forró víz alatt lehántjuk, a paradicsomokat kis darabokra vagdaljuk, a hagymára dobjuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük, és ízlés szerint chilit is adunk hozzá. Amikor a paradicsom nagyjából megfőtt, hozzáadjuk a raguhoz a kukoricát és a tejfölt, majd néhány percig még forraljuk.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, és egy tűzálló tálba terítjük. Egyenletesen ráhalmozzuk a húst, majd a ragut, megszórjuk a reszelt sajttal, és a kisebb darabokra vágott bacon szalonnával.
A tálat letakarás nélkül kb. 20 percre (amíg a szalonna megpirul) 180-200 fokos sütőbe toljuk.