Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 csomag penne (száraz tészta), 15-20 dkg füstölt lazac, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olívaolaj, 5 dkg vaj, 2 dl telszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, bors
Elkészítés Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, és a felkockázott hagymát 2 perc alatt üvegesre pirítjuk rajta. Ekkor hozzáadjuk a felcsíkozott lazacot és további két perc alatt összepároljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, belekeverjük a tejszínt, sűrűre főzzük, melegen tartjuk.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben (egy kevés olajat is tegyünk bele) al dente puhaságúra főzzük, leszűrjük és a tejszínes-halas mártásba keverjük. Tálalás előtt megszórjuk vágott petrezselyemmel. Forrón tálaljuk.
Tipp Friss lazacfilével is készíthetjük.