Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
8 db fél őszibarackbefőtt
35 dkg málna
2 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
4 ek málnapálinka (kihagyható)
8-12 gombóc vaníliafagyi
2 ek lapmandula
Elkészítés
A lapmandulát serpenyőben, rázogatva rózsaszínűre pirítjuk.
A málnát botmixerrel összezúzzuk, majd a cukor és a vaníliás cukor hozzáadásával összeforraljuk, végül hozzákeverjük a pálinkát.
Üvegtálkákba vagy üvegkelyhekbe egyenlően elosztjuk a barackokat és a fagylaltot, málnapépet adunk hozzá és az egészet megszórjuk a pirított mandulával.
Azonnal fogyasztjuk.
Tipp Friss tejszínhabbal is kínálhatjuk. Csokoládéöntettel, menta- vagy citromfűlevelekkel díszíthetjük.
Kisokos Ez a desszert a világhírű koloratúrszoprán énekesnő, az ausztrál Peche Melba (1861-1931) nevét őrzi.