Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Peche melba, Levintől
2016.09.07

peche-melba.jpg

Hozzávalók 4 főre

8 db fél őszibarackbefőtt

35 dkg málna

2 evőkanál cukor

2 tasak vaníliás cukor

4 ek málnapálinka (kihagyható)

8-12 gombóc vaníliafagyi

2 ek lapmandula

Elkészítés

A lapmandulát serpenyőben, rázogatva rózsaszínűre pirítjuk.

A málnát botmixerrel összezúzzuk, majd a cukor és a vaníliás cukor hozzáadásával összeforraljuk, végül hozzákeverjük a pálinkát.

Üvegtálkákba vagy üvegkelyhekbe egyenlően elosztjuk a barackokat és a fagylaltot, málnapépet adunk hozzá és az egészet megszórjuk a pirított mandulával.

Azonnal fogyasztjuk.

Tipp Friss tejszínhabbal is kínálhatjuk. Csokoládéöntettel, menta- vagy citromfűlevelekkel díszíthetjük.

Kisokos Ez a desszert a világhírű koloratúrszoprán énekesnő, az ausztrál Peche Melba (1861-1931) nevét őrzi.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.