Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 db patisszon, só, 3 db tojás, 5-6 ek liszt, 5-6 ek zsemlemorzsa, 2 kk szárított metélőhagyma, 2 kk szárított medvehagyma, 2 ek szezámmag, 2 ek reszelt parmezán, olaj a sütéshez
A lencsesalátához 1 db lencsekonzerv, 2 db babérlevél, 1 db erőleveskocka, 1 mk őrölt chili (ízlés szerint csípős vagy édes), 1 fej vöröshagyma, 1 ek liszt, 2 ek olaj, 1 ek ecet, só, bors
Elkészítés A patisszont meghámozzuk, a magokat eltávolítva szeletekre vágjuk, sózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt a tojásokat felverjük, sózzuk, belekeverjük a zöldfűszereket. A zsemlemorzsát egy másik tálban összekeverjük a szezámmaggal és a parmezánnal, ezután a szokásos módon panírozzuk a patisszonszeleteket: először lisztbe, majd a fűszeres tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Tipp Kínáljuk lencsesalátával!
A lencsesalátához a lecsepegtetett lencsét egy lábosban fél pohár vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Mivel a konzerv lencse eleve puha, épp csak összeforraljuk. Ezalatt egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, beleszórjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve fűszerezzük a chilivel, és a forrásban lévő lencséhez adjuk, rövid idő alatt összefőzzük. Végül ecettel ízesítjük.