Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pasta e fagioli - olasz bableves tésztával
2013.02.10

olasz-bableves-tesztaval.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 szelet bacon apró kockákra vágva, 2 szál friss rozmaring, 1 szál friss kakukkfű, 2 db babérlevél, 1 közepes vöröshagyma felkockázva, 1 db kis sárgarépa felkockázva, ¼ kis zeller felkockázva, 4 nagy gerezd zúzott fokhagyma, só és bors ízlés szerint, 2 doboz fehér- vagy vörösbab konzerv (lehet vegyesen is), ½ doboz darabos konzerv paradicsom, 1,2  liter csirkehúsleves, ½ csomag spagetti vagy szélesmetélt, ízlés szerint, 5-10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés Egy lábosban hevítsük fel az olajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a baconkockákat. Adjuk hozzá a fűszernövényeket, a felkockázott répát, zellert és a zúzott fokhagymát. Néhány perc múlva keverjük bele a babkonzerveket, a felkockázott paradicsomot és a húslevest, majd forraljuk fel és ezután vegyük közepesre hőt a lábos alatt. Adjuk hozzá a darabokra tördelt száraztésztát és lefedve addig főzzük, amíg a tészta még nem fő ("al dente" keménységű legyen).

Ekkor vegyük ki a levesből a zöldfűszereket és a babérlevelet, és tálalás előtt keverjünk bele parmezánt , hogy krémesebb állagú legyen. Néhány perc pihentetés után tálaljuk.

Tipp Kínáljunk hozzá még parmezán sajtot és fogyasszunk hozzá friss, ropogós héjú rozsos bagettet vagy cipót.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.