Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 adaghoz
2,5 dl Basmati rizs
5 dl víz
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 zöld kaliforniai paprika
1/2 sárga kaliforniai paprika
1 kis fej vöröhagyma
3 ek olaj
só, bors
friss petrezselyemzöld
Elkészítés A hagymát felkockázzuk, és a paprikákat is nagyon apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikakockákat és tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a rizst is, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a dupla mennyiségű vízzel. Forrás után lefedjük, alacsony hőfokon pároljuk és nem túl puhára főzzük. Ne kevergessük, hagyjuk a rizst megduzzadni.
Végül belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet.
Tipp A rizst adagonként tálkákba kanalazzuk, belenyomkodjuk, majd óvatosan tányérokra borítjuk, és ügyelünk arra, hogy a formájukat megtartsák.
Sült húsokhoz kínáljuk, vagy salátával körítve akár önálló fogásként is fogyaszthatjuk.