Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Párolt rizs, színes paprikakockákkal
2016.02.18

2parolt-rizs-sult-paprikakockakkal.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz

2,5 dl Basmati rizs

5 dl víz

1/2 piros kaliforniai paprika

1/2 zöld kaliforniai paprika

1/2 sárga kaliforniai paprika

1 kis fej vöröhagyma

3 ek olaj

só, bors

friss petrezselyemzöld

Elkészítés A hagymát felkockázzuk, és a paprikákat is nagyon apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikakockákat és tovább pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a rizst is, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük  a dupla mennyiségű vízzel. Forrás után lefedjük, alacsony hőfokon pároljuk és nem túl puhára főzzük. Ne kevergessük, hagyjuk a rizst megduzzadni.

Végül belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet.

Tipp A rizst adagonként tálkákba kanalazzuk, belenyomkodjuk, majd óvatosan tányérokra borítjuk, és ügyelünk arra, hogy a formájukat megtartsák.

Sült húsokhoz kínáljuk, vagy  salátával körítve akár önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.