Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Párolt lilakáposzta, Levintől
2016.04.15

parolt-lilakaposzta.jpg

 

Hozzávalók

1 fej lilakáposzta
2 fej lilahagyma
2 ek cukor
2 ek olaj
3 ek 15%-os ételecet
só, bors, fűszerkömény

Elkészítés

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk és egy negyed óráig állni hagyjuk. A kiengedett levet kinyomkodjuk belőle.

A hagymát vékony félkarikákra vágjuk. Az olajon a cukrot karamellizáljuk, majd rádobjuk a hagymát és átpirítjuk. Ehhez jön a káposzta. Borssal, köménnyel ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve pároljuk 35-40 percig.

Levesszük a fedőt, és hozzákeverjük az ecetet a káposztához. Ha szükséges: utánízesítjük. Többször átkeverve elfőzzük alóla a maradék levet. Csülökhöz, sertés-, kacsa- vagy libasülthöz elengedhetetlen!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.