Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Paradicsomos-szarvasgombás metélt, Dobitól

img_0288.jpg


Hozzávalók 2 főre:

friss, szarvasgombás ízesítésű metélt (készen kapható)
1 db kis padlizsán
1 db kaliforniai paprika
1 arasznyi póréhagyma
15 dkg paradicsomszósz
2 evőkanál szarvasgombás szósz

kakukkfű
bazsalikom
olívaolaj
parmezán sajt

Elkészítés A padlizsánt meghámozzuk, kb 1 cm vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk.

Közben a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, és az olívaolajon megfonnyasztjuk.

A kaliforniai paprikát kicsumázzuk, vékony csíkokra, majd kockákra vágjuk, és a hagymára dobjuk, megsózzuk, és időnként kevergetve pároljuk.

Húsz perc elteltével a nedvességet a padlizsánról papírszalvétával leitatjuk, és a padlizsánhasábokat kisebb kockákra daraboljuk, majd ezeket is a hagymára dobjuk, tovább kevergetjük. A zöldséges raguhoz adjuk a paradicsomszószt és a szarvasgombás szószt, a zöldfűszerekkel ízesítjük.

A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a zöldségraguval megpúpozva tálaljuk.

Tipp Ne felejtsünk el reszelt parmezán sajtot kínálni hozzá!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.