Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
friss, szarvasgombás ízesítésű metélt (készen kapható)
1 db kis padlizsán
1 db kaliforniai paprika
1 arasznyi póréhagyma
15 dkg paradicsomszósz
2 evőkanál szarvasgombás szósz
só
kakukkfű
bazsalikom
olívaolaj
parmezán sajt
Elkészítés A padlizsánt meghámozzuk, kb 1 cm vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk.
Közben a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, és az olívaolajon megfonnyasztjuk.
A kaliforniai paprikát kicsumázzuk, vékony csíkokra, majd kockákra vágjuk, és a hagymára dobjuk, megsózzuk, és időnként kevergetve pároljuk.
Húsz perc elteltével a nedvességet a padlizsánról papírszalvétával leitatjuk, és a padlizsánhasábokat kisebb kockákra daraboljuk, majd ezeket is a hagymára dobjuk, tovább kevergetjük. A zöldséges raguhoz adjuk a paradicsomszószt és a szarvasgombás szószt, a zöldfűszerekkel ízesítjük.
A tésztát sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a zöldségraguval megpúpozva tálaljuk.
Tipp Ne felejtsünk el reszelt parmezán sajtot kínálni hozzá!