Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Paradicsomos padlizsánkrém
2016.06.29

padlizsan2-paradicsommal.jpg

Hozzávalók

2 db padlizsán

1 fej vöröshagyma

2 dl húsleves, vagy zöldségleves alaplé (kockából)

2 ek olaj

4 gerezd fokhagyma

10 db szárított paradicsom, olajban eltéve

1 csokor friss petrezselyemzöld

1 mk toszkán fűszerkeverék

1 ek citromlé

2 ek majonéz

1 ek olívaolaj (lehet pl. citromos ízesítésű)

Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, egy tálba tesszük, megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk, hogy keserű levüket kiadják. Ekkor kinyomkodjuk, félretesszük.

A vöröshagymát meghámozzuk, felkockázzuk, egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a kinyomkodott padlizsánokat, megszórjuk a toszkán fűszerkeverékkel, pár percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk az alaplevet, lefedjük, és puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomokat, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is és további öt percig főzzük.

Az így elkészített padlizsánt tálba kanalazzuk, botmixerrel pépesítjük, vagy villával átnyomkodjuk, belekeverjük a citromlevet, majonézt, aprított petrezselyemzöldet és az olívaolajat.

Tipp Pirítós kenyérrel, vagy friss péksüteménnyel fogyasztjuk.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.