Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre 200 ml sűrített paradicsom, 500 ml víz, 2 ek olaj, 2 ek liszt, só, bors, pirospaprika, zellerzöld, bazsalikom, őrölt rozmaring, csipetnyi cukor, a tálaláshoz reszelt sajt
Elkészítés Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, majd világos rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, pirospaprikát keverünk hozzá, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a paradicsommal és a vízzel.
Sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük (én rengeteg borssal, jó fűszeresen szeretem), összeforraljuk.
Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajjal, és szórhatunk rá reszelt sajtot.
Tipp Télen adjunk hozzá egy bő maréknyi kagylótésztát, rövid csőtésztát vagy összetördelt makarónit, miután fűszereztük. Mire a tészta kis lángon megfő, a leves is készen van. Így lesz igazán laktató.