Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Paradicsomleves, Levintől
2014.08.27

paradicsomleves.jpg

 

Hozzávalók 2 személyre 200 ml sűrített paradicsom, 500 ml víz, 2 ek olaj, 2 ek liszt, só, bors, pirospaprika, zellerzöld, bazsalikom, őrölt rozmaring, csipetnyi cukor, a tálaláshoz reszelt sajt

Elkészítés Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, majd világos rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, pirospaprikát keverünk hozzá, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a paradicsommal és a vízzel.

Sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük (én rengeteg borssal, jó fűszeresen szeretem), összeforraljuk.
Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajjal, és szórhatunk rá reszelt sajtot.

Tipp Télen adjunk hozzá egy bő maréknyi kagylótésztát, rövid csőtésztát vagy összetördelt makarónit, miután fűszereztük. Mire a tészta kis lángon megfő, a leves is készen van. Így lesz igazán laktató.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.