Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Paprikás tojással töltött karaj
2013.10.06

paprikas-tojassal-toltott-karaj-019.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 szelet rövidkaraj kicsontozva A töltelékhez 4 db tojás, 2 db kápia paprika, 1 fej vöröshagyma, só, 2 ek olaj A bundázáshoz 2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez

Elkészítés A karajszeleteket éles késsel felszúrjuk és óvatosan zsebet nyitunk bennük, besózzuk és félretesszük. Egy serpenyőben olajat melegítünk és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzákeverjük a felkockázott paprikákat is és tovább pirítjuk. A felvert tojásokat ízlés szerint sózzuk, a pirított hagymára és paprikára öntjük, rántottát készítünk.

A kitágított karajszeleteket megtöltjük a paprikás-hagymás rántottával. Fogvájóval megtűzzük, hogy a töltelék bent maradjon, majd először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, (de nem túl forró!) olajban kisütjük. Vigyázzunk, ne süljenek túl hirtelen, mer akkor nyers maradhat a hús.

Tálalás előtt a húsokból óvatosan kihúzzuk a fogvájókat, éles késsel felszeleteljük és burgonyapürével körítve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.