Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet rövidkaraj kicsontozva A töltelékhez 4 db tojás, 2 db kápia paprika, 1 fej vöröshagyma, só, 2 ek olaj A bundázáshoz 2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítés A karajszeleteket éles késsel felszúrjuk és óvatosan zsebet nyitunk bennük, besózzuk és félretesszük. Egy serpenyőben olajat melegítünk és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Hozzákeverjük a felkockázott paprikákat is és tovább pirítjuk. A felvert tojásokat ízlés szerint sózzuk, a pirított hagymára és paprikára öntjük, rántottát készítünk.
A kitágított karajszeleteket megtöltjük a paprikás-hagymás rántottával. Fogvájóval megtűzzük, hogy a töltelék bent maradjon, majd először lisztbe, aztán felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, (de nem túl forró!) olajban kisütjük. Vigyázzunk, ne süljenek túl hirtelen, mer akkor nyers maradhat a hús.
Tálalás előtt a húsokból óvatosan kihúzzuk a fogvájókat, éles késsel felszeleteljük és burgonyapürével körítve tálaljuk.