Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Pálinkás-citromos birskompót, Dobitól
2015.11.12

palinkas-citromos-birskompot.jpg

Hozzávalók

2 kg birsalma vagy -körte
1,5 liter víz
70 dkg cukor
2 citrom leve
1 db csillagánizs
2 ujjnyi fahéj
8-10 szem szegfűszeg
barackpálinka (üvegenként 2 evőkanál)

Elkészítés

A vizet a cukorral, a fűszerekkel és a citrom levével felforraljuk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, meghámozzuk, a magházakat és hibás részeket eltávolítjuk, és a birset kisebb darabokra vagdaljuk, majd jól kimosott befőttes üvegekbe töltjük.

A fűszeres-cukros levet leszűrjük, a gyümölcsdarabokra öntjük (az üvegekbe kerülhet a szegfűszegből), és mielőtt lezárnánk, az üvegekbe 2-2 kanál barackpálinkát öntünk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.