Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 db közepes padlizsán, 12 dkg feta sajt, 2 ek tejföl, 5 dkg natúr krémsajt, 8-10 dkg dióbél, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 ek olívaolaj, só, bors
Elkészítés A padlizsánokat hosszában kb. fél cm széles csíkokra vágjuk, üvegtálba tesszük, megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk. Amikor keserű levét kiengedte, papírral leitatjuk a felesleges nedvességet és bordázott aljú serpenyőben olívaolajon a szeletek mindkét oldalát alaposan átsütjük, tálra tesszük, kihűtjük.. (A bordázott serpenyő elmaradhat, csak esztétikai szempontból van jelentősége.) A diót szárazon megpirítjuk és nagyobb darabokra vagdossuk. Sütés közben meghinthetjük sóval és spriccelhetünk rá egy kevéske vizet.
Ezután a fetát összedolgozzuk a tejföllel, belekeverjük a darabolt diót, az aprított petrezselyemzöldet és ízlés szerint borsozzuk (sózni nem kell, a feta sós).
Összeállatás A kihűlt padlizsánokat megkenjük a krémmel és feltekerjük, díszíthetjük krémmel, dióval, petrezselyemlevéllel.
Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva pirítóssal tálaljuk.
Tipp Aki szereti, a végén locsolja meg egy kis frissen facsart citromlével.A padlizsánok héját éles késsel eltávolíthatjuk a szeletelés-sózás előtt.