Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsánnal töltött gombafejek, Dobitól
2015.10.30

padlizsannal-toltott-gombafejek.jpg

Hozzávalók 2 főre

8 nagyobb gombafej
1 közepes padlizsán
ujjnyi póréhagyma
10 dkg vaj
kakukkfű

bors
Cayenne-i bors
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A gombákat megtisztítjuk, a szárukat kivágjuk, kalapjukkal felfelé egy kivajazott sütőtálba helyezzük, enyhén megsózzuk.

A padlizsánt meghámozzuk, félcentis szeletekre vágjuk, grillserpenyőben a szeletek  mindkét oldalát enyhén megpirítjuk. A grillezett szeleteket felkockázzuk.

A vékonyra szeletelt póréhagymát a vajon megpároljuk, majd a párolt hagymára rádobjuk a padlizsánkockákat és a gombák összevágott szárait, fűszerezzük. A zöldségeket néhány percig együtt kevergetjük, végül a gombák kalapjába töltjük.

A maradék vajból leheletnyi szeletkéket a töltött gombafejekre helyezünk, majd reszelt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben, letakarás nélkül kb. 20 percig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.