Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 db nagy padlizsán
10 dkg juhtúró
1 nagy vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
só
2-3 ek olívaolaj
Elkészítés A padlizsánt hosszában kettévágjuk, megsózzuk, olajjal megkenjük kisebb tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben puhára sütjük. Amíg a padlizsán sül, a vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit kihűtjük és belekeverjük a juhtúrót. Amikor a padlizsán megsült, belsejét kikaparjuk, és a juhtúrós krémbe keverjük.
Pirítósra kenve fogyasztjuk, vagy grissinivel, sós pálcikákkal mártogatjuk.