Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsán vadfűszerrel, Dobitól
2016.05.03

20160430_135558.jpg

Hozzávalók 4 főre

2 nagyobb padlizsán
1/2 kg gomba
1 db hagyma
2-3 db nagy paradicsom
6 szelet bacon szalonna
10-15 dkg reszelt mozzarella sajt
vadfűszerkeverék
kakukkfű

olívaolaj

Elkészítés

A padlizsánokat meghámozzuk, kb. 1 cm széles karikákra vágjuk, besózzuk. 20 perc után a sót a padlizsánról leitatjuk, majd a szeleteket roston vagy grillserpenyőben mindkét oldalukon kissé megsütögetjük, félretesszük.

A bacont felkockázzuk, megpirítjuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és a szalonnán üvegesre pároljuk.

A gombát megtisztítjuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, és a hagymás szalonnához adjuk, majd kakukkfűvel fűszerezzük. A paradicsomok héját forró víz alatt eltávolítjuk, a zöldség húsát kisebb darabokra vagdaljuk, és a gombával együtt pároljuk, amíg a leve besűrűsödik. A ragut megsózzuk, vadfűszerrel ízesítjük.

Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a padlizsánszeleteket sorban egymás mellé helyezzük, ráöntjük a gombás ragut, megszórjuk a sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük. Letakarás nélkül addig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul (kb. 25 perc).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.