Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
2 nagyobb padlizsán
1/2 kg gomba
1 db hagyma
2-3 db nagy paradicsom
6 szelet bacon szalonna
10-15 dkg reszelt mozzarella sajt
vadfűszerkeverék
kakukkfű
só
olívaolaj
Elkészítés
A padlizsánokat meghámozzuk, kb. 1 cm széles karikákra vágjuk, besózzuk. 20 perc után a sót a padlizsánról leitatjuk, majd a szeleteket roston vagy grillserpenyőben mindkét oldalukon kissé megsütögetjük, félretesszük.
A bacont felkockázzuk, megpirítjuk. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, és a szalonnán üvegesre pároljuk.
A gombát megtisztítjuk, nem túl vékony szeletekre vágjuk, és a hagymás szalonnához adjuk, majd kakukkfűvel fűszerezzük. A paradicsomok héját forró víz alatt eltávolítjuk, a zöldség húsát kisebb darabokra vagdaljuk, és a gombával együtt pároljuk, amíg a leve besűrűsödik. A ragut megsózzuk, vadfűszerrel ízesítjük.
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a padlizsánszeleteket sorban egymás mellé helyezzük, ráöntjük a gombás ragut, megszórjuk a sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük. Letakarás nélkül addig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul (kb. 25 perc).