Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Padlizsán-cukkini torta
2013.03.21

padlizsan-cukkini-torta-003.jpg

Hozzávalók 4 személyre 40 dkg darált sertéshús, 2 db nagy cukkini, 2 db nagy padlizsán, 1 csésze (2 dl) bulgur (vagy rizs), 2,5 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 oregano, 1 mk kakukkfű, 1 db zöldségleveskocka, só, bors ízlés szerint, 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítés A húst kevés olajon fehéredésig pároljuk, sózzuk, oreganóval, kakukkfűvel és őrölt borssal ízesítjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. Ekkor felöntjük a leveskockából készült, kb. 2,5 dl forró zöldséglevesel és a bulgurt (vagy rizst) is hozzáadjuk. Lefedjük és készre pároljuk.

Amíg a hús fő, elkészítjük a zöldségeket: a padlizsánt és a cukkinit hosszában 1 cm széles szeletekre vágjuk és sózás nélkül, kevés olajon egy serpenyőben megsütjük, majd félretesszük.

Egy kerek hőálló tálat kiolajozunk. Lerakjuk az első réteg sült cukkinit és padlizsánt, megkenjük tejföllel, megsózzuk, és ráterítünk a párolt húsból egy réteget. Folytatjuk a zöldségekkel, majd megint tejföl és hús következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét kenjük meg tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.

A sütőt melegítsük fel 180-200 fokra, tegyük be a tálat és süssük kb. 30 percen át, amíg a teteje szép piros nem lesz. Forrón, cikkekre vágva (mint a tortát) tálaljuk. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.