Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Őzgerinc aszalt szilvával és almával
2013.10.11

ozgerinc-aszalt-szilvaval-es-almaval-003.jpg

Hozzávalók 2 őzgerincformához 2 dl rétesliszt, 2 dl sima liszt, 2 dl tejföl, 5 dkg cukor + 5 dkg a karamellhez, 10 dkg vaj + 5 dkg a karamellhez, 2 db nagy tojás, 1 dl tejszín, 1 kk sütőpor, 1 kk őrölt fahéj, 1 kk őrölt szegfűszeg, 1 kk mézeskalács-fűszer, 1 db citrom leve és reszelt héja, 2 db nagy alma, 10 dkg aszalt szilva

Elkészítés Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kis kockákra vágjuk. Az aszalt szilvákat hasonlóan apróra daraboljuk, az almához keverjük és félretesszük.

Egy serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, hozzáadunk 5 dkg cukrot és lassan kavarva karamellizáljuk. Felöntjük a tejszínnel, sűrűre főzzük. Kissé kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük, összekeverjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a citromlevet, reszelt citromhéjat, a fűszereket, a tejfölt és a langyosra olvasztott vajat. A liszteket a sütőporral együtt fokozatosan a tojásos masszába szitáljuk, majd lazán belekeverjük a kemény fehérjehabot, végül pedig a karamellás almát és aszalt szilvát. A masszát kivajazott (vagy sütőpapírral kibélelt) őrgerincformákba öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben, 50-55 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.