Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
250 g csokoládé
170 g vaj
6 tojás
200 g cukor
30 g liszt
fél kávéskanál sütőpor
csipet só
200 g eper
250 ml habtejszín
porcukor
Elkészítés
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, a torta alját sütőpapírral kibéleljük. A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáforgatjuk a csokoládét, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A masszát a formába simítjuk, és 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű még nedves, de már nem folyós. A tészta sütés közben megemelkedik, teteje megrepedezik, hűlés közben összeesik.
Formában hagyjuk hűlni.
Tálalhatjuk egyszerűen csak porcukorral megszórva, egy-egy gombóc vaníliafagylalttal, vagy díszíthetjük kemény habbá vert, porcukorral ízesített tejszínnel, és eperrel.
Levin mondja Unokaöcsém ragaszkodik az eper-csoki szülinapi tortához. Az osztrák csokoládétorta igazi kávédesszert, egyszerre tömény a csokitól, mégis olyan könnyű, mint egy habcsók. Az eper és a tejszín pedig csak korona ennek a fenséges desszertnek a tetején. (Hogy a nagyfejű marcipándinót ne is említsem!)