Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db őszibarack
4 ek mascarpone
1/2 citrom leve
2 ek méz
2 kk porcukor
néhány darab friss mentalevél
Elkészítés Az őszibarackokat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk, héjukat lehúzzuk, vagy vékonyan lehámozzuk. Egy serpenyőben a mézet felolvasztjuk és a barackok mindkét felét néhány perc alatt karamellizáljuk. Vigyázzunk, ne túl magas hőfokon pirítsunk, mert a méz megéghet.
Egy tálra rendezzük a barackokat, a magok helyébe pedig a következő krémet kanalazzuk: a mascarponét a cukorral, citromlével, összevágott mentalevelekkel habosra keverjük.
Tipp Langyosan fogyasztjuk.