Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
4 db héjában főtt burgonya, meghámozva, felkarikázva
4 db héjában főtt cékla, meghámozva, reszelve
4 db főtt sárgarépa, reszelve
2 db reszelt alma
8-10 db reszelt csemegeuborka
4 db kemény tojás
kb. 2 dl majonéz
2 ek tejföl
só, bors
petrezselyemzöld a tetejére
Elkészítés A héjában főtt, kihűtött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és köralakban egy nagy tál aljára rendezzük, sózzuk, borsozzuk. A nagy lyukú reszelőn lereszelt céklát a tejföllel és 1 dl majonézzel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a burgonyára terítjük, jól lenyomkodjuk. Erre kerül a reszelt alma, majd a maradék majonézzel összedolgozott, reszelt sárgarépa és végül a reszelt uborka. Alaposan nyomkodjuk le az egészet, hogy a torta összeálljon.
A tetejére először a kemény tojások lereszelt fehérje kerül, koronaként pedig a sajtreszelőn lereszelt kemény tojássárgák következnek.
A torta tetejét friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Tipp Fogyasztás előtt alaposan hűtsük be, hogy az ízek összeérjenek. Sült húsokhoz kiváló köret, de önmagában előételként is fogyaszthatjuk..