Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Orosz céklás zöldségtorta
2015.11.16

orosz-ceklas-zoldsegtorta-005.jpg

Hozzávalók

4 db héjában főtt burgonya, meghámozva, felkarikázva

4 db héjában főtt cékla, meghámozva, reszelve

4 db főtt sárgarépa, reszelve

2 db reszelt alma

8-10 db reszelt csemegeuborka

4 db kemény tojás

kb. 2 dl majonéz

2 ek tejföl

só, bors

petrezselyemzöld a tetejére

Elkészítés A héjában főtt, kihűtött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk és köralakban egy nagy tál aljára rendezzük, sózzuk, borsozzuk. A nagy lyukú reszelőn lereszelt céklát a tejföllel és 1 dl majonézzel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a burgonyára terítjük, jól lenyomkodjuk. Erre kerül a reszelt alma, majd a maradék majonézzel összedolgozott, reszelt sárgarépa és végül a reszelt uborka. Alaposan nyomkodjuk le az egészet, hogy a torta összeálljon.

A tetejére először a kemény tojások lereszelt fehérje kerül, koronaként pedig a sajtreszelőn lereszelt kemény tojássárgák következnek.

A torta tetejét friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Tipp Fogyasztás előtt alaposan hűtsük be, hogy az ízek összeérjenek. Sült húsokhoz kiváló köret, de önmagában előételként is fogyaszthatjuk..

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.