Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 25 dkg vaj (margarin), 10 dkg porcukor, 10 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaó (lehet kevesebb is), 20 dkg liszt, lekvár a kenéshez
Elkészítés A vajat (margarint) jóelőre vegyük ki a hűtőből, hogy megpuhuljon. Alaposan keverjük ki a porcukorral, keményítővel, kakaóval és liszttel. Viszonylag keményebb állagú tésztát kapunk, ebből formáljunk diónyi golyócskákat és egymástól 3-4 cm távolságra rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.
Nedves villával nyomkodjuk le a golyókat, de ne túl laposra.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig süssük, addig, amíg kicsit száraz-kemény, esetleg repedezett szélű nem lesz, és könnyen feljön a papírról.
Ha kihűlt, kettőt-kettőt ragasszunk össze lekvárral (vagy ízlés szerint választott krémmel). A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Tipp Tea, kávé mellé, vendégváráshoz nagyon kellemes sütemény.