Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Olasz lasagne
2016.09.05

lasagne.jpg

Hozzávalók

1 csomag lasagne tészta

60 dkg darált sertéshús

2 db vöröshagyma

1 nagy paradicsompüré

1-2 dl 100 százalékos paradicsomlé

1-2 ek cukor

olaj

bors

oregánó

rozmaring

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

10-15 dkg reszelt keménysajt

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl víz hozzáadásával, közepes hőfokon, fedő alatt, időnként megkevergetve puhára pároljuk.

Hozzákeverjük a paradicsompürét, oregánóval, rozmaringgal, fokhagymával fűszerezzük, ha kell: még sózzuk-borsozzuk. Egy kevés cukrot is adunk hozzá, de vigyázzunk, nehogy a szószt túlédesítsük! Végül annyi paradicsomlevet keverünk bele, hogy jól kenhető legyen. Az egészet összeforraljuk.

Egy tűzálló edényt vagy tepsit olajjal kikenünk, ráhelyezünk egy tésztalapot, jól megkenjük paradicsomos szósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ismét tészta következik és a rétegezést mindvégig így folytatjuk.

A lasagne tetejére szósz és sajt kerüljön.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és a teteje szépen megpirul.

Kockákra vágva, frissen tálaljuk.

Tipp A tetejére tehetünk vajdarabkákat is, mielőtt a sütőbe kerülne. Legyen kellően szaftos, hogy a tésztának legyen mit magába szívnia, amíg sül!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.