Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 csomag lasagne tészta
60 dkg darált sertéshús
2 db vöröshagyma
1 nagy paradicsompüré
1-2 dl 100 százalékos paradicsomlé
1-2 ek cukor
olaj
só
bors
oregánó
rozmaring
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
10-15 dkg reszelt keménysajt
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl víz hozzáadásával, közepes hőfokon, fedő alatt, időnként megkevergetve puhára pároljuk.
Hozzákeverjük a paradicsompürét, oregánóval, rozmaringgal, fokhagymával fűszerezzük, ha kell: még sózzuk-borsozzuk. Egy kevés cukrot is adunk hozzá, de vigyázzunk, nehogy a szószt túlédesítsük! Végül annyi paradicsomlevet keverünk bele, hogy jól kenhető legyen. Az egészet összeforraljuk.
Egy tűzálló edényt vagy tepsit olajjal kikenünk, ráhelyezünk egy tésztalapot, jól megkenjük paradicsomos szósszal, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ismét tészta következik és a rétegezést mindvégig így folytatjuk.
A lasagne tetejére szósz és sajt kerüljön.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és a teteje szépen megpirul.
Kockákra vágva, frissen tálaljuk.
Tipp A tetejére tehetünk vajdarabkákat is, mielőtt a sütőbe kerülne. Legyen kellően szaftos, hogy a tésztának legyen mit magába szívnia, amíg sül!