Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Olajban sült feta, Levintől
2015.09.13

olajban-sult-feta.jpg

Hozzávalók

1 csomag feta vagy krémfehér sajt
2 szem paradicsom
3 darab paprika
5-6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
friss petrezselyem
só, bors, kakukkfű

Elkészítés

A fetát félbevágjuk és tűzálló tál aljába fektetjük. Erre jöhet a felkockázott paradicsom, a felaprított paprika és a fokhagyma. Kevés sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük, majd bőségesen meglocsoljuk olajjal. Először alufóliával lefedve, végül anélkül sütőben készre sütjük.

Friss kenyérrel, kenyérlángossal az igazi, amit a fűszeres olajba mártogathatunk.

Ráadásképpen egy pohár hideg rosét is szíves- örömest elvisel.

Levin mondja

A recept Duendétől vándorolt át az én konyhámba. Ez amolyan "válságrecept", ha az ember - jelen esetben egyes szám első személyű én - lusta vásárolni, szorítja a leadási határidő, miközben épp éhen halni készül... Egyébként ez annyira zseniálisan finom étel, hogy nem csak szorult helyzetekben lehetne alkalmazni, nekem valahogy mégis mindig így hozza az élet, hogy a kétségbeesett spájz- és hűtőrámolás eredményeképpen kerül az asztalra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.