Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 csomag feta vagy krémfehér sajt
2 szem paradicsom
3 darab paprika
5-6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
friss petrezselyem
só, bors, kakukkfű
Elkészítés
A fetát félbevágjuk és tűzálló tál aljába fektetjük. Erre jöhet a felkockázott paradicsom, a felaprított paprika és a fokhagyma. Kevés sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük, majd bőségesen meglocsoljuk olajjal. Először alufóliával lefedve, végül anélkül sütőben készre sütjük.
Friss kenyérrel, kenyérlángossal az igazi, amit a fűszeres olajba mártogathatunk.
Ráadásképpen egy pohár hideg rosét is szíves- örömest elvisel.
Levin mondja
A recept Duendétől vándorolt át az én konyhámba. Ez amolyan "válságrecept", ha az ember - jelen esetben egyes szám első személyű én - lusta vásárolni, szorítja a leadási határidő, miközben épp éhen halni készül... Egyébként ez annyira zseniálisan finom étel, hogy nem csak szorult helyzetekben lehetne alkalmazni, nekem valahogy mégis mindig így hozza az élet, hogy a kétségbeesett spájz- és hűtőrámolás eredményeképpen kerül az asztalra.