Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Nyári savanyított káposzta
2014.06.17

csaszartoltes-2014-004.jpg

Hozzávalók 1  fej káposzta, 1 fej vöröshagyma,1 kk köménymag, 2-3 db babérlevél. A felöntőlébe literenként 1 púpozott ek só, továbbá a savanyításhoz egy szelet fehér, vagy barna kenyér és egy akkora befőttesüveg, amibe a káposzta belefér

Elkészítés A sós vizet felforraljuk, langyosra hagyjuk hűlni. A káposztát felcsíkozzuk, a hagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, összekeverjük a káposztával, és belekeverjük a köménymagot is.

A befőttesüveget megtöltjük a káposztával, közé rakjuk a babérleveleket, legfelülre kerül a kenyérszelet, majd ezen keresztül annyi sós vizet öntünk az üvegbe, hogy az a kenyeret is ellepje. Fedjük be az üveg tetejét tányérkával vagy egy darab fóliával, és tegyük napos helyre.

Kb. 3 napon át kell érlelni, és legalább egyszer érdemes odébb fordítani, hogy minden oldalról egyformán kapjon napsütést. A második nap végén vegyük ki a kenyeret, de folytassuk az érlelést. Kóstoljuk meg a káposztát, és ha  szükséges, még egy nappal érleljük tovább.

Ezután tegyük hűtőbe és fogyasszuk savanyúságként. Csinálhatunk belőle egyéb káposztás ételeket is: pl. kolozsvári rakott káposzta, káposztás marhahús, székelykáposzta.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.