Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók Nagyszemű eper, habtejszín, porcukor, habfixáló, apró dekorcukorka, nyomózsák
Elkészítés Az eperszemeket megmossuk, lecsepegtetjük, papírtörölközővel egyenként megszárogatjuk, szárukat eltávolítjuk. Csúcsos végükből egy darabot levágunk és félretesszük - ez lesz a sapka.
Habfixáló és ízlés szerinti porcukor hozzáadásával keményre verjük a tejszínhabot, majd nyomózsákba töltjük, és az eperdarabok vágófelületére nyomunk belőle egy-egy kis adagot, a képen látható módon.
A habra helyezzük a levágott csúcsos epervéget, és arra is nyomunk egy "sapkabojtot" tejszínből. Végül elhelyezzük a Mikulás cukorkaszemeit is. A figurákat tálcára vagy nagy tányérra rendezve kínáljuk.
Tipp A lehető legfrissebb állapotban tálaljuk. Gyerekzsúron különösen jól beválhat, de a felnőttek is örülni fognak neki.