Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Nyári Mikulás - eperből
2014.06.13

nyari-mikulas---eperbol.jpg

Hozzávalók Nagyszemű eper, habtejszín, porcukor, habfixáló, apró dekorcukorka, nyomózsák

Elkészítés Az eperszemeket megmossuk, lecsepegtetjük, papírtörölközővel egyenként megszárogatjuk, szárukat eltávolítjuk. Csúcsos végükből egy darabot levágunk és félretesszük - ez lesz a sapka.

Habfixáló és ízlés szerinti porcukor hozzáadásával  keményre verjük a tejszínhabot, majd nyomózsákba töltjük, és az eperdarabok vágófelületére nyomunk belőle egy-egy kis adagot, a képen látható módon.

A habra helyezzük a levágott csúcsos epervéget, és arra is nyomunk egy "sapkabojtot" tejszínből. Végül elhelyezzük a Mikulás cukorkaszemeit is. A figurákat tálcára vagy nagy tányérra rendezve kínáljuk.

Tipp A lehető legfrissebb állapotban tálaljuk. Gyerekzsúron különösen jól beválhat, de a felnőttek is örülni fognak neki.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.