Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Négysajtos, fűszeres zsemle, Levintől
2016.02.27

negysajtos-fuszeres-zsemle.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz
Kb. 300 g kenyérliszt
fél kocka friss élesztő
1,5 evőkanál olvasztott vaj
tej

cukor
négyféle sajt, reszelve (minél többféle ízt válasszunk, pl. zöldfűszeres, fokhagymás, eidami, Anikó)
1 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem (használhatunk más, friss zöldfűszert is, a sajtoktól függően)
1 evőkanál tejföl
kukoricadara

Elkészítés
A tejet egy teáskanál megmelegítjük. Ne legyen túl forró! Belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig hagyjuk dolgozni.

A lisztet összekeverjük egy teáskanál sóval. Közepébe öntjük az élesztőt, az olvasztott vajat, majd puha, de nem ragacsos tésztává dolgozzuk össze. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A fokhagymát nagyon finomra vágjuk vagy lereszeljük. Összekeverjük a sajtokkal, a petrezselyemmel, tejföllel lazítjuk, és ha szükséges, sózzuk.

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

A megkelt tésztából kiütögetjük a levegőt, majd 12 egyenlő darabba vágjuk.
A kis tésztagombócokat koronggá lapítjuk, a közepükbe egy-egy teáskanálnyi sajtos tölteléket teszünk. Óvatosan újra gombócot formázunk belőle, vigyázva, hogy teljesen befedje a sajtkrémet.

Nedves kézzel egyenletes labdává alakítjuk.

Egy muffintepsi aljába kevés kukoricadarát szórunk, erre ültetjük a zsemléket.
Aranyos színűre sütjük.

Levin mondja Finom fűszeres-sajtos bucik reggelire, uzsonnára, de partifalatkának is kitűnők. Én még a délutáni kávé mellé is eleszegetem…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.